Nytt huvudkontor för Sh bygg

Med över 470 anställda och en omsättning på drygt 1,65 miljarder kronor har Sh bygg, sten och anläggning AB växt ur sitt gamla huvudkontor och har nu flyttat till sitt nya huvudkontor på Grafikgatan 17 i Uppsala. Företaget har själva byggt sin nya hemvist och alla verksamhetsområden har varit inblandade. Sh har tänkt hållbart i alla led och räknar med att bygget ska stå i minst 100 år.

Sh bygg har själva byggt sin nya hemvist och har medvetet tänkt hållbart från början till slut. Företaget har funnits i 100 år och har byggt huset för minst 100 år till. Alla verksamhetsområden har varit inblandade; bygg, sten, anläggning, trädgård, asfalt och betong. Bergvärme är installerad och man har byggt för ”Miljöbyggnad Silver”, vilket är en tydlig markering att man tänker långsiktigt och hållbart och inte bara följer lägstanivån genom uppsatta lagkrav.

– Vi har noga övervägt materialval och klimatsmarta alternativ, strävat efter att ha så få transporter som möjligt, anlitat lokala underentreprenörer och gjort de flesta av våra inköp lokalt. Dessutom har vi fräschat upp och tagit med oss mycket från det gamla huvudkontoret, säger Sh bygg´s vd Dalia Ramzi.

Fotograf: Zouhair Hörngren Ayed

Den nya hemvisten ligger som en vacker oas mitt i Östra Fyrislund, 10 minuter från centrala Uppsala och 20 minuter från Arlanda. Förutom huvudbyggnaden finns ett fullt utrustat snickeri och en större verkstad med travers som klarar riktigt tunga lyft. På gården finns gott om parkeringsplatser och runt byggnaderna finns vackra stenläggningar, sittbänkar, rabatter och pergolas med växter.

– Vi har plats över i vår huvudbyggnad och ser fram emot att hitta någon hyresgäst som vill flytta in hos oss, säger Dalia Ramzi. Förutom att flytta in i nya fräscha lokaler kan vi samverka och dra nytta av varandra. Vi kan dela reception och skräddarsy lokalerna, som är 400 mi två plan, utifrån den nya hyresgästens behov.

Förutom den nya hemvisten på Grafikgatan i Uppsala har Sh bygg även kontor i Upplands Väsby, Enköping och Östhammar.